„АНТИСТАТИК“ В ГАЛЕРИЯ „СЕРДИКА“ НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР

„АНТИСТАТИК“ В ГАЛЕРИЯ „СЕРДИКА“ НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР

Галерия „Сердика“ и откритото пространство пред нея на Женския пазар се превърнаха в пространство за култура, танци и социални срещи с участниците в Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“. По инициатива на изпълнителният директор на „Пазари Възраждане“ ЕАД Драгомир Димитров галерия „Сердика“ посрещна българските и международните изпълнители, хореографи и гости, които имаха възможност да видят специално подготвена от организаторите на фестивала презентация и да се насладят на вкусните храни от брънча, приготвен за тях.

Събитието беше открито от организаторите на международния форум Ива Свещарова, Вили Прагер и Стефан А. Щерев, които поздравиха своите гости и изказаха своето възхищение от изключително съвременното, уютно и артистично пространство на галерия „Сердика“, заобиколена  от  атрактивната, пъстра мултикултурна среда на Женския пазар.

Вили Прагер изказа специални благодарности на общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД и неговия директор Драгомир Димитров за възможността не само да открият ново културно пространство, да видят творбите от първата съмостоятелна изложба в галерия „Сердика“ на младия и талантлив художник Явор Костадинов, но и със своите гости и приятели –  изключителни танцьори и хореографи да се срещнат, да обсъдят някои от най-успешните танцови продукции, спектакли и пърформанси и не на последно място да опитат специалитети от българската кухня.

Повече информация за Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“, участниците и спектаклите от издание 2018 г. може да видите на: http://antistaticfestival.org

Сподели

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart