Книги с 40% отстъпка ще се предлагат по време на литературно-музикалната фиеста „Книги по ноти“

Книги с 40% отстъпка ще се предлагат по време на литературно-музикалната фиеста „Книги по ноти“

На 21 и 22 август на лятната сцена на кино Кабана при НДК ще се проведе истински празник на книгата по повод 30 години издателство „Колибри”: 

На 21 и 22 август (събота и неделя) лятната сцена на кино Кабана при Националния дворец на културата ще се проведе двудневен музикално-литературен празник „Книги по ноти“. Поводът е 30-ата годишнина от основаването си издателство „Колибри“.  Събитието се провежда със съдействието на общинското дружество Пазари Възраждане ЕАД.

По време на литературната фиеста ще звучи чудесно подбрана музика за всички гости, а в рамките на двудневния празник почитателите на издателство „Колибри“ ще могат да си закупят книги с 40% отстъпка!

Програмата на 21 август включва поредица от срещи с автограф с любими български писатели; базар за атрактивни ръчно изработени аксесоари и сувенири, вдъхновени от литературни сюжети; представяне на даровити млади артисти; забавен минивинил фестивал и DJ парти с плочи!

В програмата на 22 август се откроява авторското представление за деца „Магазинче за ноти“ по сценарий на Здрава Каменова, с режисьор Мария Банова. Прелестна поетична постановка, която се уповава на класически и съвременни детски литературни произведения и знакови филмови сцени! Участие ще вземат Здрава Каменова и Юлия Коларова, чиито импровизаторски способности ще зарадват както малчуганите, така и техните родители. Предвидени са изпълнения с бенд на живо и невероятна парти атмосфера. Събитието е с начален час 16:00.

Кулминацията на двудневната фиеста ще се състои малко по-късно на 22 август. Точно в 20:00 ч. започва оригиналният литературно-музикален спектакъл „Книги по ноти“. Разкошна симбиоза от литература, пърформанс и музика, в която всеки зрител ще открие послание за себе си. Режисьор на спектакъла е Димитър Стефанов, а музикалната картина е дело на Джинджър Груув. Участват любимците на публиката Филип Аврамов, Петър Антонов, Петко Венелинов, Бойка Велкова, Августина-Калина Петкова.

Читатели от всички поколения и социални групи ще имат възможност да присъстват свободно на тези артистични прояви при строго спазване на противоепидемичните мерки. Издателството обещава добро настроение, много изненади, вълшебни подаръци за децата и разхлаждащи питиета за възрастните! Всички събития са със свободен достъп.

Проектът се реализира с подкрепата на Столична община – Лятна програма.

Сподели

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart