ПОДАРИ СИ ПРИЯТЕЛ НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР. БЪДИ ОТГОВОРЕН!

ПОДАРИ СИ ПРИЯТЕЛ НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР. БЪДИ ОТГОВОРЕН!

На Женския пазар се проведе информационна кампания за необходимостта от регистрация и кастрация на домашни и бездомни кучета, организирано от общиндсата фирма „Пазари Възраждане“ ЕАД и ОП „Екоравновесие“. Инициативата се провежда за втора пореда година на Женския пазар. По време на информационния ден бяха представени четири осиновени кучета от общинските приюти на „Екоравновесие”, а акцент беше отговорността да имаш домашен любимец и да се грижиш за него.

„Искаме да покажем на хората, че това е проблем, който съществува и той е на цялото общество, всички трябва да имаме информиран и цивилизован избор. Правим тази кампания на Женския пазар с цел да подпомогнем хората, които го посещават и които работят на него, да бъдат информирани за този проблем с безстопанствените кучета, да повишат своята социална култура към животните въобще“, сподели пред присъстващите Драгомир Димитров, изпълнителен  директор на „Пазари Възраждане“.

Според Веселин Асенов, директор на ОП „Екоравновесие“, „основният проблем, за да има безстопанствени кучета, е именно безотговорното отношение на собствениците на домашни любимци – те не ги кастрират, не ги обезпаразитяват и при едно нежелано поколение ги изхвърлят на улицата”. Той очаква до края на годината борят на осиновените кучета да достигне повече от 600. Сега във всички приюти на „Екоравновесие“ има около 1600 кучета. Според него отношението на хората към осиновяване на кученца от приют е все по-положително. „Все повече хора посещават събитията ни. Дори в неделя, когато са организираните разходки в нашите приюти, все повече хора посещават приюта, а последната неделя бяха над сто души, които да разходят куче, да се запознаят с бездомно животно и евентуално да си осиновят”, каза Веселин Асенов. „Екоравновесие“ стопанисва три приюта и една общинска клиника, а от началото на април стартира кампания за безплатна кастрация на дворни и домашни кучета, която започна от крайните квартали и ще продължи цяла година във всички квартали на София. Кастрацията важи за всички домашни любимци. Всеки може да дойде при нас, да кастрираме, обезпаразитим, идентифицираме, и да му го върнем с паспорт. Той ще бъде освободен и от годишен данък куче, който е 24 лв.”, поясни Асенов. Това може да стане на място в „Екоравновесие” или, ако някой има затруднение с транспорта на домашния любимец или дворно куче, може да подаде заявка по телефона или електронната поща на „Екоравновесие“ и екип на предприятието да вземе кучето, да го закара в клиниката и след като бъдат извършени всички манипулации, да му бъде върнато отново на адреса.

Сподели

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart