Вестник 24 часа: С онлайн приложение продукти от Женския пазар стигат до всяка врата

Вестник 24 часа: С онлайн приложение продукти от Женския пазар стигат до всяка врата

С един клик могат да се купят плодове, зеленчуци и дори вино

Пресни плодове и зеленчуци, млечни и месни изделия от български производители, фермерски и биопродукти и дори вина, които се предлагат на Женския пазар в София, вече могат да достигнат бързо до всеки дом в столицата. Тази възможност предлага приложението за онлайн пазаруване от Женския пазар в София.

 

Иновацията, разработена от общинското дружество “Пазари Възраждане”, което стопанисва Женския пазар, работи от няколко месеца. Това е първото приложение у нас за онлайн покупки и доставки директно от пазара.

С електронната платформа www.e-pazar.bg онлайн пазаруването от Женския пазар е удобно, бързо и лесно, като вече се правят близо 30 поръчки на седмица.

Онлайн могат да се поръчат не само традиционните за всяка българска трапеза произведени у нас краставици, розови и червени домати, картофи, лук, зеле, боб, но и екзотични плодове и зеленчуци от цял свят. Предлагат се домашно краве масло, кисело мляко, овче, краве, биволско, козе сирене, кашкавал от мандрата в с. Строево и от “Равдин Трейд” ООД. Месото и месните продукти пък са от “Дивата ферма” в с. Горно поле. Ферма “Бродилово” предлага онлайн пастърма, луканка, суджук и др. Онлайн от най-старото тържище в столицата може да се купят разсад за плодове и зеленчуци, вино от винарска изба “Рупел”, прочутият тахан от с. Плевун, произведен по стара българска рецепта, лютеница от с. Житница и др.

Драгомир Димитров, изпълнителен директор на “Пазари Възраждане” ЕАД:

С биоразградими опаковки Женският пазар ще стане тържище с нулеви отпадъци

Въпреки трудната година заради пандемията не изоставихме нашите търговци. Подпомагаме ги всеки месец и така запазваме работни места

Г-н Димитров, за първи път у нас всеки в София може да си закупи онлайн продукти от Женския пазар, а общинското дружество “Пазари Възраждане”, което ръководите, внедри тази иновация. Към кого е насочена услугата?

– За първи път общински пазар въвежда онлайн търговия и много се радвам, че това направи най-старото столично тържище Женски пазар. Проектът е амбициозен, иновативен и модерен. Той олицетворява визията за развитие на Женският пазар като модерен пазар, който предлага всички удобства на софиянци. Проектът е дълго обмислян и е насочен към активно работещите софиянци, които нямат време да отидат на пазар, за да си купят истинска прясна храна от производители и фермери. Това са хората от офисите и бизнес парковете. Те заслужават някой да помисли как да им предостави възможност

да получат

прясна и

гарантирано

качествена храна

на разумни цени,

доставена до

офиса или дома

Затова и проектът се казва “Женски пазар идва до твоята врата”. От тази услуга могат да се възползват и всички други почитатели на прясната селска храна. Това родно производство може да бъде открито на търговските маси на Женския пазар, а вече имаме и фермерски магазин. Заради пандемията и мерките, които трябва да се спазват, временно фермерският пазар, който организираме всяка събота, е спрян. Клиентите ни обаче търсят тези продукти и затова освен онлайн отворихме и истински фермерски магазин на пазара.

– Над какви нови проекти работите?

– Женският пазар вече е различно място. Имаме още много работа, но знаем какво и как да се направи, за да превърнем това историческо място в модерно градско пространство, предоставящо на посетители, търговци и гости на София всички удобства и услуги. Имаме подкрепата за това на Столичната община и съвета на директорите на дружеството.

Въведохме нов стандарт на партньорства с частния бизнес. Водещи фирми в различни сектори, които поканих да работим заедно за преобразяването на Женския пазар, реализират проектите си тук. Създадохме фестивали, свързани с градската култура, храната и модерния начин на живот, които привлякоха десетки хиляди млади хора и туристи. Много от тях вече са редовни клиенти на пазара. Превърнахме Женския пазар в туристическа атракция. Създадохме специална туристическа обиколка, която разказва историята на мястото, къщите и обитателите. Всички тези усилия

изчистиха

негативния

имидж на това

историческо

тържище

Предстои ни да работим върху марката “Женски пазар”.

Работим по изграждането на система от електрозарядни станции за електромобили, създаването на Zero waste market – пазар без отпадъци, в който опаковки и материали ще бъдат от биоразградими суровини, и др. Oт есента ще подновим фермерските инициативи и ежеседмичните кулинарни фестивали на Женския пазар.

– Как се справяте в тази тежка година, когато дълго пазарите бяха затворени, а приходите са по-малко?

– Общинското дружество “Пазари Възраждане” е изключително стабилно и финансово, и управленски. Затова и в тази тежка година то ще продължи да се развива и инвестира. Въведохме навреме всички епидемични мерки, което позволи пазарите ни да продължат да работят в новите условия. Приходите тази година са намалени, но това е политика, в която всички солидарно поемаме тежестта на пандемията и ние не изоставихме търговците си. Подпомагаме ги всеки месец, съобразно приетите от СОС мерки, и така запазваме работните места на хората.

– Макар в София да има 5 дружества, които управляват пазарите, “Пазари Възраждане” е единственото, което отговаря за лятната сцена “Кино Кабана” и галерия “Сердика”.

– Да, развитието на градските пространства, било то пазари, лятното кино пред НДК или галерия, неминуемо минават през предоставянето на културни услуги. “Кино Кабана” се превърна в привлекателно място, което всяка вечер събира стотици почитатели на съвременната българска сцена, кино, театър и изкуство. Тук се реализира голяма част от програма “Култура” на Столичната община, а сцената е със запълнен график през цялото лято. Там се провеждат над 90 събития. Галерия “Сердика” пък стана предпочитано място, в което гостуват и автори от Европа. Графикът на галерията е пълен месеци напред и всяка година представяме по 12 изложби.

Източник: www.24chasa.bg

Сподели

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart