Тържище стана туристическа атракция

Софиянци ще могат да поръчват по интернет стоки от пазара на принципа, на който си поръчват храна от ресторантите. “В състояние сме да въведем и нов тип услуги, които търсим като възможност да бъдат поети от фирми-партньори, а именно – извършването на интернет поръчки и доставки до офиса или дома на характерни за пазара стоки”, обясни Драгомир Димитров, изпълнителен директор на „Пазари Възраждане“.

„Пазари Възраждане“, включва Женския пазар, пазара „Димитър Петков“, Ротондата на Централна гара и амфитеатъра в градината на НДК.

Димитров планира и на „Женския пазар“ да бъдат изградени 22 нови павилиона и алеи. Място за новите павилиони ще се отвори, ако Димитров получи позволение да събори една от сградите в началото на пазара откъм бул. „Сливница“. Сградата в момента не се използва заради лошото си състояние, за основен ремонт ще са необходими около 800 000 лева, което според него е нерентабилно.“Новите павилиони пък биха генерирали приход, а и ще отворят пазара за още повече посетители“, каза още Димитров.

В „Пазари Възраждане“, е в ход програма за изграждане на колонки за електромобили на някои от пазарите. Изгражда се и система за видеонаблюдение и ново лед осветление. Провеждат се фестивали, културни и социални мероприятия и кампании.

„Създадохме активна стратегия за превръщането на Женския пазар и околните улици в туристическа атракция и дестинация. Това стана като сключихме меморандуми и споразумения с големите операторски фирми, които организират туристическите маршрути. В резултат вече съществуват няколко туристически маршрута организирани от „София Фрий тур“ и „Исторически обиколки на София“, които регулярно и активно посещават пазара и околните улички”, каза още Димитров.

Източник: https://trud.bg/поръчваме-по-интернет-стоки-от-столич/