Тържище стана туристическа атракция

Тържище стана туристическа атракция

Софиянци ще могат да поръчват по интернет стоки от пазара на принципа, на който си поръчват храна от ресторантите. “В състояние сме да въведем и нов тип услуги, които търсим като възможност да бъдат поети от фирми-партньори, а именно – извършването на интернет поръчки и доставки до офиса или дома на характерни за пазара стоки”, обясни Драгомир Димитров, изпълнителен директор на „Пазари Възраждане“.

„Пазари Възраждане“, включва Женския пазар, пазара „Димитър Петков“, Ротондата на Централна гара и амфитеатъра в градината на НДК.

Димитров планира и на „Женския пазар“ да бъдат изградени 22 нови павилиона и алеи. Място за новите павилиони ще се отвори, ако Димитров получи позволение да събори една от сградите в началото на пазара откъм бул. „Сливница“. Сградата в момента не се използва заради лошото си състояние, за основен ремонт ще са необходими около 800 000 лева, което според него е нерентабилно.“Новите павилиони пък биха генерирали приход, а и ще отворят пазара за още повече посетители“, каза още Димитров.

В „Пазари Възраждане“, е в ход програма за изграждане на колонки за електромобили на някои от пазарите. Изгражда се и система за видеонаблюдение и ново лед осветление. Провеждат се фестивали, културни и социални мероприятия и кампании.

„Създадохме активна стратегия за превръщането на Женския пазар и околните улици в туристическа атракция и дестинация. Това стана като сключихме меморандуми и споразумения с големите операторски фирми, които организират туристическите маршрути. В резултат вече съществуват няколко туристически маршрута организирани от „София Фрий тур“ и „Исторически обиколки на София“, които регулярно и активно посещават пазара и околните улички”, каза още Димитров.

Източник: https://trud.bg/поръчваме-по-интернет-стоки-от-столич/

Сподели

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart