ДРАГОМИР ДИМИТРОВ: ОТНОШЕНИЕТО НИ КЪМ ЖИВОТНИТЕ ТРЯБВА ДА Е ОТГОВОРНО …

ДРАГОМИР ДИМИТРОВ: ОТНОШЕНИЕТО НИ КЪМ ЖИВОТНИТЕ ТРЯБВА ДА Е ОТГОВОРНО …

Драгомир Димитров, изпълнителен директор на „Пазари Възраждане“ ЕАД: Отношението ни към животните трябва да е отговорно и да ни накара да бъдем по-добри, за съдбата на бездомните кучета сме виновни ние – хората.

Подкрепа за първата кампания „Подари си приятел“ на Женския пазар

Първата инициатива на Женския пазар от кампанията „Подари си приятел“, която се проведе днес, 2 юли 2017 г. запозна всички хора с добри сърца с първите четири кучета, които търсят своя нов дом.

Рон, Блеки, Роско и Сузи спечелиха симпатиите на всички, които посетиха инициативата и показаха, че кучетата от приюта в Горни Богров не се различават по нищо от домашните любимци. Те се радваха на разходката и новите приятели, на ласките и вниманието и дариха своята любов.

Елен Герджиков – председател на СОС, Драгомир Димитров – изпълнителен директор на „Пазари Възраждане“ ЕАД, Маргарита Александрова – председател на УС на „Пазари Възраждане“ ЕАД, Веселин Асенов – директор на  ОП „Екоравновесие“  и много гости подкрепиха с присъствието си инициативата, която има за цел да  помогне на  кучетата да намерят своя дом и да промени съдбата им, но и да накара всички да се замислят за отговорността и съпричастността към животните, да ни направи по-добри.

Изпълнителният директор на „Пазари Възраждане“ ЕАД Драгомир Димитров сподели с присъстващите, че „ Отношението ни към животните трябва да  е отговорно, защото хората са виновни за тяхната съдба – да бъдат бездомните и често да срещат човешката жестокост и бездушие. „Пазари Възраждане“ ЕАД като корпоративно отговорно дружество се стреми освен да създава добри условия за търговия, да превърне Женския пазар и в място за социална комуникация“. Като израз на социалната отговорност на Дружеството, по инициатива на изпълнителния директор  Драгомир Димитров,  по време на събитието възрастни хора и малки деца получиха минерална вода, за да се разхладят в горещия ден. Първата инициатива за раздаване на минерална вода се проведе на Петровден. 

Основна роля за провеждане на инициативата на „Пазари Възраждане“ ЕАД и ОП „Екоравновесие“ на Женксия пазар имаха и доброволците, които  се грижиха за кучетата и показаха на всички желаещи да се запознаят с тях, че те са невероятно добродушни и социални и както всички домашни любимци обичат игрите и разходките, защото голяма част някога са имали дом и стопани, но са били изгубени, изхвърлени на улицата или изоставени в приюта. Кампанията имаше за цел и да запознае всички и с ползата и необходимостта от кастрация на кучетата. Доброволците раздаваха информационни материали и представяха услугите, които предоставя ОП „Екоравновесие“ безплатно, на всички стопани на дворни кучета,  които искат да проявят отговорности и за се погрижат за любимците си.

След първата среща с кучетата днес, кандидатите за осиноветели трябва внимателно да обмислят решението си  и да се срещнат отново с екпертите на „Екоравновесие“, за да получат избраното от тях куче.

Сподели

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart