ПЪРВИ ШАХМАТЕН ТУРНИР КУПА „ЖЕНСКИ ПАЗАР“

ПЪРВИ ШАХМАТЕН ТУРНИР КУПА „ЖЕНСКИ ПАЗАР“

shahpazara-1_001

На 15 юли 2017 г. от 10:00 ч. в покритата част на Женски пазар – пресечката на ул. „Цар Самуил“ и бул. „Стефан Стамболов“, ще се проведе Първият шахматен турнир за купа „Женски пазар“ под патронажа на изпълнителния директор на „Пазари Възраждане“ ЕАД Драгомир Димитров. Организатори на турнира са: „Пазари Възраждане” ЕАД, Шахматен клуб  „ЧесБомб” – Пловдив и Шахматният портал ChessBomb.com. Директор на турнира е Борислав Ризов, главен съдия на турнира е Ружка Генова, международен съдия на ФИДЕ.

a_delchevПървите 20 записали се шахматисти с ело < 2200  ще могат да участват в сеанс на едновременна игра с ГМ Александър Делчев. Сеансът ще започне в 13:00 ч. Организаторите на турнира ще спазват основните принципи на световното шахматно движение и мотото GENS UNA SUMUS-НИЕ СМЕ ЕДНО СЕМЕЙСТВО

Шахматният турнир се провежда в 9 кръга по Швейцарската система, според турнирните правила на ФИДЕ и правилника на шахмата на ФИДЕ, валиден от 1.07.2017 г. (Приложение В. Блиц – ще се приложи т. В4). Двойките за игра ще се съставят с помощта на софтуера Swiss Manager. Контролата за игра:  Блиц – по 3 (три) минути на състезател до края на партията с добавяне на 2 (две) секунди преди всеки изигран ход, считано от първия.

Заявки за участие се приемат до 14 юли 2017 на: e-mail: aleksandar.delchev@gmail.com, на телефон: 0877657700 – Емилия Джингарова и на място, в деня на турнира не по-късно от 10.30 ч.

Александър Делчев е роден на 15 юли 1971 г. Израства в шахматната школа на „Левски“ под ръководството на треньора Д. Николов. Шампион на България през 1994 г. и 2001 г., гросмайстор от 1998 г. с много участия в националния отбор на България и индивидуалните европейски първенства. Изключително продуктивен и успяващ в международни турнири играч. Делчев играе по около 150 сериозни партии на година, което отдавна му е създало име на един от най-борбените и неуморими български шахматисти. Особено популярни в шахматната му кариера са участията му в осем шахматни олимпиади, на които изиграва 82 партии (36 от тях победи, а 34 – равенства). На европейското отборно първенство по шахмат през 2007 г. печели индивидуален бронзов медал. През 2015 г. става съосновател на Шахматен клуб ЧесБомб – Пловдив, а през 2016 отборът става Държавен отборен шампион под неговото председателство и игра на първа дъска. През 2017 г. става втори в индивидуалната надпревара на Държавното първенство.

Сподели

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart