ФЕРМЕРСКА ЗАКУСКА, ОБУЧЕНИЕ НА ФЕРМЕРИ И ПЪРВИ ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР

ФЕРМЕРСКА ЗАКУСКА, ОБУЧЕНИЕ НА ФЕРМЕРИ И ПЪРВИ ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР

За първи път Женският пазар се включва във Феста на фермерските пазари

На 5 октомври т. г. (четвъртък) за първи път на Женския пазар се организира фермерски пазар с качествена продукция на български производители за всички почитатели на еко и био чистите храни, отгледани с грижа към природата и хората. В галерия „Сердика“, част от „Пазари Възраждане“ ЕАД специално за журналистите организаторите бяха подготвили „Фермерска закуска“, след която се проведе курс по пермакултурно земеделие, с лектор Даниел Димов – млад производител с международен опит в този тип земеделие. С този курс Кооперация „Хранкооп“ – София и „Пазари Възраждане“ ЕАД поставят началото на серия от обучения, които ще се провеждат на Женския пазар.

Драгомир Димитров, изпълнителен директор на „Пазари Възраждане“ ЕАД, Николай Генов, председател на Кооперация „Хранкооп“ – София и Ралица Касимова, координатор на „Хранкооп“ – София приветстваха журналистите и участниците в обучението и представиха инициативите, които стартират на Женския пазар. Всеки първи четвъртък на месеца на Женския пазар ще има фермерски пазар ще се провежда обучение на фермери и „Фермерска закуска“. На едно от слеващите събития ще бъдат поканени представители на общинските администрации, а една от темите ще бъде развитието на градското земеделие. Гостите и участниците в събитията имаха възможност да разгледат изложбата „Безсмъртният български дух“ – 101 години от рождението на художника Воин Захареновна и изразиха възхищението си от приятната обстановка и безплатната читалня в галерия „Сердика“.

Женският пазар е новото място в София, което на 5 октомври т.г. се включва във Феста на фермерските пазари, който тази есен се провежда за четвърти път в България. Женският пазар е пазар с над 140-годишна история и мултикултурен облик, превърнал го в своеобразен символ на толерантността, за което организаторите от Кооперация „Хранкооп“-София са го избрали. Събитията на Феста на фермерските пазари се организираха от Кооперация „Хранкооп“ – София в сътрудничество със Столична община, „Пазари Юг“ ЕАД, „Пазари Изток“ ЕАД, „Пазари Възраждане“ ЕАД, район „Банкя“-СО, Община Хасково и Община Добрич.

Сподели

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart