НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР СТАРТИРА ОБУЧЕНИЕ НА ФЕРМЕРИ

НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР СТАРТИРА ОБУЧЕНИЕ НА ФЕРМЕРИ

За първи път Женският пазар се включва във Феста на фермерските пазари

На 5 октомври т. г. (четвъртък) за първи път на Женския пазар пред фонтаните на ул. „Цар Самуил“ 90 от 10:00 до 14:00 ч. ще има фермерски пазар с качествена продукция на български производители за всички почитатели на еко и био чистите храни, отгледани с грижа към природата и хората.

От 10:30 до 11:30 ч. в галерия „Сердика“, част от „Пазари Възраждане“ ЕАД, над фермерския пазар,  специално за журналистите организаторите са подготвили „Фермерска закуска“. От 10:15 до 10:30 е регистрацията на участниците.

От 11:00 до  14:00 ч. ще се проведе курс по пермакултурно земеделие, с лектор Даниел Димов – млад производител с международен опит в този тип земеделие. С този курс Кооперация „Хранкооп“ – София и „Пазари Възраждане“ ЕАД  поставят началото на серия от обучения, които ще се провеждат на Женския пазар

Женският пазар е новото място в София, което на 5 октомври т.г. се включва във Феста на фермерските пазари, който тази есен се провежда за четвърти път в България. Женският пазар е пазар с над 140-годишна история и мултикултурен облик, превърнал го в своеобразен символ на толерантността, за което организаторите от Кооперация „Хранкооп“-София са го избрали.

Събитията  на Феста на фермерските пазари се организират от Кооперация „Хранкооп“ – София в сътрудничество със Столична община, „Пазари Юг“ ЕАД, „Пазари Изток“ ЕАД, „Пазари Възраждане“ ЕАД, район „Банкя“-СО, Община Хасково и Община Добрич.

За потвърждение на участието във „Фермерската закуска“ и допълнителна информация: 0888 26 88 41

Сподели

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart