КупиИзкуство.бг – новият дом на българското изкуство

КупиИзкуство.бг – новият дом на българското изкуство

Началото на платформата за българско изкуство КупиИзкуство.бг е краят на месец март 2020 г., по време на първата вълна от коронавирусната пандемия, когато всички галерии и пътуващи изложби са преустановени, което поставя художници и всякакви артисти в изключително сложна ситуация. С желанието си да помогне, Петко Дурмана инициира създаването на Фейсбук групата „Купете изкуство, подкрепете художник“. Целта е тя да развие различни дейности за подобряване на пазара на изкуство и да помогне на художниците да продават по-добре своите произведения.

Към днешна дата там могат да се намерят над 10,000 творби на стотици автори. От онлайн средата, организаторите преминават и в офлайн изложение, което става най-мащабното и успешно арт събитие в страната ни за 2020 г. С второто затваряне на галерии и музеи заради пандемията, в края на 2020 г. стартира и онлайн галерия Купиизкуство.бг / buyart.bg. Каузата на екипа е да култивира наслада от присъствието на българско изкуство в дома на хората, да го колекционират като инвестиция, която може да бъде по-изгодна от всяка друга.

По време на Weekенд Паzar, в продължение на 8 уикенда ще можем да се насладим на специалния кът за изкуство, който Купи изкуство ще курира. Очаквайте тематични изложби, срещи с автори и много изненади, както и възможност да си купите нова и вдъхновяваща картина, с която да подкрепите българското изкуство.

Повече информация може да намерите на Facebook страницата ни тук, както и в Instagram на @weekend_pazar.

Сподели

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart