FREA – винтидж изкушения и качествени модни находки

FREA – винтидж изкушения и качествени модни находки

Един от най-шарените, забавни и интересни кътове по време на седмичния Weekенд Паzar на “Женски пазар” със сигурност ще бъде този на дрехите втора употреба FREA – един от основните двигатели у нас на устойчивия начин на живот през погледа на нашите дрехи.

FREA е основан през 1997 г. като семеен бранд за дрехи втора ръка, който ежедневно представя селектирани дрехи втора употреба на световни марки, редки „екземпляри“, винтидж изкушения и качествени находки на страхотни цени. Но след повече от 20 години, днес FREA е много повече от бранд – това e кауза, която заедно с клиентите си прави света едно по-зелено, чисто и красиво място. Те си партнират с много неправителствени организации по целия свят, като например Oxfam и Salvation Army, заедно с които водят борба освен срещу климатичната криза, така и срещу глада и бедността по света.

Съвсем естествено за тях се ражда платформата FREA pop-up market – сменяща локациите на магазините си през определен интервал от време, където достига до повече хора и споделя посланието за опазването на планетата и околната среда и информира обществото относно вредите, които нанася бързата мода върху природата. Производството на дрехи е вторият най-голям фактор за замърсяването на океаните. Свръхпроизводството и бързата мода бавно, но сигурно унищожават планетата ни. Но благодарение на FREA pop-up market и още инициативи, всяка година FREA успява да даде нов живот на над 100 тона дрехи.

Затова заповядайте на щанда им по време на Weekенд Паzar, всеки уикенд, започвайки от 25 септември, където ще можете да се убедите, че дрехите заслужават втори шанс и имат много повече предимства. Разбира се, има и изненада! Популярни из социалните мрежи лица също ще презентират своя селекция от личния им гардероб, заедно с FREA на първият по рода си FREA Хипермаркет. Събититето ще се проведе по време на втория Weekенд Паzar на 2 и 3 октомври на терасата пред галерия “Сердика”.

Повече информация може да намерите на Facebook страницата ни тук, както и в Instagram на @weekend_pazar.

Сподели

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart