ОФИЦИЛНА ФРЕНСКА ДЕЛЕГАЦИЯ ПОСЕТИ ЖЕНСКИЯ ПАЗАР

Сенатор Ив Дож, президент на Асоциацията на френските ценности-световно наследство и основател на Националната асоциация на френските градове и райони за опазване на културното наследство, арх. Ален Маринос, експерти и членове на официална френска делегация посетиха Женския пазар. Делегацията е в столицата ни по покана на кмета на София Йорданка Фандъкова във връзка с участието във форума „Историческите градове в България – опазване и развитие”, организиран от в. „24 часа” и СО.
Изпълнителният директор на „Пазари Възраждане” ЕАД Драгомир Димитров обсъди с гостите възможностите тази есен на Женския пазар да работят творчески екипи от млади студенти архитекти от Франция и България.
Кметът на район „Възраждане” Савина Савова, председателят на Постоянна комисия по образование, култура, наука и културно многообразие Малина Едрева, изпълнителният директор на „Пазари Възраждане” ЕАД Драгомир Димитров, заместник-кметът на район „Възраждане”, арх. Николай Диков, арх. Свободна Вранчева и представители на екипа й, обсъдиха реализираните проекти за изследване, съхраняване и обновяване на историческия квартал до Женския пазар и предстоящи дейности, свързани с подписания през 2015 г. Меморандум за сътрудничество между кмета на София и кмета на 3-ти арондисман на Париж – историческия централен квартал „Маре” и Националната асоциация на френските исторически градове, райони и сектори за опазване на културно наследство.