SOFIA VINYL FEST

SOFIA VINYL FEST

Първото издание на SOFIA VINYL FEST събра днес в София колекционери и търговци на грамофонни плочи от цялата страна. Събитието се състоя на терасата на зала „Сердика“ на Женския пазар.

Петнайсетина търговци от цялата страна изложиха своите стари и нови грамофонни плочи, а стотици меломани от всякакви възрасти се трупаха около сергиите.

Първото издание на феста събра както истински колекционери, така и любители на стария аналогов звук. Инициативата е на общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД и столичния клуб Терминал 1.

Амбицията ни е този фест да стане традиционен и на територията на Женски пазар да продължим да организираме подобни събития, които да превръщат това място освен в пазар на хранителни продукти и в културно и социално средище. Днес заедно с партньорите ни от Терминал 1 успяхме да съберем на едно място търговци от Плевен, Велико Търново, Пловдив, Варна, София че даже и от Сърбия. А фактът, че дойдоха толкова много хора означава, че грамофонните плочи имат своята сериозна фенска маса и в България.“, каза Драгомир Димитров, изпълнителен директор на общинското дружество „Пазари Възраждане“.

В осигуряването на музикалния съпровод се включиха четирима диджеи, почитатели на стария аналогов звук – пловдивският диджей и колекционер Skill, варненецът Mad Bear, и софийските Lazy Face и Rood.

Източник: https://www.dnevnik.bg/photos/2018/10/06/3322905_fotogaleriia_33_13_oborota_na_jenskiia_pazar/?pic=1

Сподели

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart