Трети SOFIA VINYL FEST събра 20 търговци на грамофонни плочи

Трети SOFIA VINYL FEST събра 20 търговци на грамофонни плочи

Антикварен грамофон от началото на миналия век е атракция на изложението на Женски пазар

22 юни 2019 г. София Третото издание на SOFIA VINYL FEST събра 20 търговци на грамофонни плочи от цялата страна. Фестът се провежда традиционно на терасата на галерия Сердика на Женски пазар и ще бъде отворен за посетители не до 18:00 часа, а с два часа повече – до 20 часа. Входът отново е свободен. Инициативата е на общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД и столичния клуб Терминал 1.

Този път колекционерите и любителите на аналоговия звук ще могат освен да си купят винили и да разгледат последния хит на грамофонната техника. В галерия Сердика може да се види както антикварен манивелен грамофон от началото на миналия век, така и избраният за 2018 г. за съотношение цена-качество модерен френски грамофон с озвучителна система.

„Интересът на търговци и любители на винили е изключително голям към организирания от нас  SOFIA VINYL FEST. На второто издание близо 3000 души, сред които и доста чужденци, посетиха изложението. Вярвам, че и сега Женският пазар отново ще посрещне хиляди хора, които ще дойдат тук не само да си купят грамофонна плоча, но и да открият най-стария пазар на столицата по един нов начин – като модерно градско пространство и място за социални и културни контакти“, каза Драгомир Димитров, изпълнителен директор на „Пазари Възраждане“ ЕАД.

 Както обикновено на базара на грамофонни плочи звучи музика, но този път освен специалния аналогов DJ сет на Lazy Face, Ronsky, Rood и Светльо, меломаните ще чуят и жива музика. Oggi D Alex G със своите две акустични китари ще зарадват любителите на хубавата музика.

Третото издание на SOFIA VINYL FEST се провежда днес, 22 юни 2019 г. от 10:00 до 20:00 часа на терасата на галерия Сердика на Женския пазар (на ъгъла на ул. Стефан Стамболов и ул. Лозенград)

Сподели

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart