Тайните на барбекюто ще разкриват тази събота на Женски пазар

Тайните на барбекюто ще разкриват тази събота на Женски пазар

 2nd WeekEnd Pop Up/Женски Пазар ще се проведе на 19 и 20 март

 2nd WeekEnd Pop Up/Женски Пазар ще Ви очаква отново и този уикенд (19 и 20 март) от 10 до 20 часа на познатото място – Женски пазар. Организатори са „Пазари Възраждане“ ЕООД, дружеството, което стопанисва Женски пазар и Шеф Йован Яневски от The Holy SMokes. Weekend Pop UP/Женски Пазар вече се проведе веднъж в началото на месец март и посрещна повече от 2000 ценители на хубавата храна и забавление. Това е продължение на популярните уикенд пазари – WEEKEND ПАZAР, от които в края на миналата година се проведоха 8 събития.  2nd WeekEnd Pop Up/Женски Пазар  продължава концепцията на ръководството на Женски пазар на неговата територия да се случват различни събития, които да променят облика на пазара, да привличат различна аудитория и да трансформират мястото в модерно градско пространство, каквито са пазарите в големите европейски градове. 

И този уикенд  2nd WeekEnd Pop Up/Женски Пазар ще покаже „свещени вкусотии“  на авторското барбекю от The Holy SMokes, сладкиши и изкушения от Indrishe, крафт бира – от Sofia Electric Brewery,  а сгряващи коктейли и горещо вино ще има от Росалеа.

Задължителната музикална програма в събота ще започне в 10 часа с Пинг Понг Галя DJ, след нея ще забие Chris McArthur. След 14 часа идват ред на PPL of Maha и Дует Шо Ша, а точно в 16.16 ще пее „Гласът на България“ – Ния Петрова. Припомняме, че по време на първия WeekEnd Pop UP младежката формация от Перник кукерите „Юноши“ гониха злите духове на Женски пазар.

В неделя, обаче на 20 март, гостите на Женски пазар ще могат да научат тайните на истинското барбекю – шеф Йован Яневски от The Holy Smokes BBQ ще покаже какви са приликите и разликите между балкански, американски стил на барбекю и месото на скара. А и не на последно място ще разкрие тайната на подправянето. Този уъркшоп по стара традиция ще се проведе малко след 15 часа, а началото на мастър класовете ще започне в 12 часа с показно на Рори Милър как се прави вкусно и здравословно такос за деца. След него шеф Виктор Жечев от Podlez ще ни разкаже за своята невероятна любов и отношение към „стрийт фууд“ културата. Шеф Тихомиров от Hell`s Kitchen ще направи пазарна обиколка на Женски пазар, ще пазарува и в „крачка“ ще измисли менюто, но идеята е да създаде кулинарен шедьовър за хората от пазара като приготви ястието с техните продукти. Това ще се случи малко след 14 часа, а финалът на кулинарната академия ще е около 16 часа със Сиси Симеонова от Foody.to, която ще фокусира вниманието ни върху разхищението на храна и възможностите да спасиш вкусната храна преди да изтече срокът й на годност.

Събитието ще протече при спазването на всички задължителни противоепидемични изисквания. 

Сподели

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart