Женски пазар отново ще е домакин на третия Бакхус StrEAT Fest на 8 и 9 юни

Женски пазар отново ще е домакин на третия Бакхус StrEAT Fest на 8 и 9 юни

Най-горещата кулинарна точка в София, това лято, ще бъде на Женския пазар на Бакхус StrEAT Fest. На 8 и 9 юни от 10:00 до 22:00 часа между ул. “Цар Симеон” и ул. “Св. Св. Кирил и Методий”, “Бакхус” и „Пазари Възраждане“ ЕАД ще превърнат локацията в мечта за всеки ценител на добрата храна, напитки и продукти.

В дните на фестивала, реновираната част на Женски пазар ще бъде разделена на зони, в които гостите ще могат да опитат висококачествени продукти, селектирани от Бакхус: разнообразни храни, приготвени на място от едни от най-добрите ресторанти в момента, занаятчийски вина, карфт бири, коктейли, сладкиши, джелато, специално кафе, селекция от продукти на български производители и фермери и още много…
За децата ще има специален кът с надуваем замък, новата джаз банда  SoulBmoll ще свири на живо до обяд и на двата фестивални дни, а след обяд за настроението ще се грижат три DJ къта, организирани от клуб “Терминал 1”.

“Не може да се съмняваме: това, което хората ядат на улицата, е най-сигурният знак за нивото на кулинарна култура и посветеност. Тя е и най-добрият ориентир за местните гастро-традиции, и дали ги има изобщо”, споделят организаторите на феста. Тяхната мотивация да създадат StrEAT Fest идва от посещението на различни пазари в повечето западно-европейски градове, където всеки уикенд пазарът се превръща в празник – изобилие от продукти, весели търговци, прясно приготвена храна, различни напитки и приповдигната атмосфера. “В България имаме пазари, но нямаме подобна пазарна култура. Искаме да превърнем преживяването “на пазар” в съвсем ново усещане. Целта е това събитие да се случва все по-често и да даваме пример и за други подобни изяви. Търсенето е голямо и има смисъл да се развиваме в тази посока и да представяме все по-разнообразно гастро-изживяване”, разказва Джиджи Лагадинова, главен редактор на “Бакхус”.

Не случайно Женски пазар посреща това изключително събитие вече трета година. Политиката на „Пазари Възраждане“ ЕАД, дружеството, което стопанисва най-старото пазарно пространство в София, е да съдейства за организирането на събития, които развиват, облагородяват и модернизират пазарната среда, а това са фестивалите като Бакхус StrEAT Fest, културните и социални мероприятия. Целта ни е именно да създаваме условия за подобряване на градската среда на Женски пазар, защото пазарите не са само място за търговия, макар това да е основната им функция. Те са социални пространства, места на които хората идват, за да пазаруват пресни и свежи храни, но и места, на които могат да се наслаждават на различни преживявания, каквото е удоволствието от хубавата храна“, казва Драгомир Димитров, изпълнителен директор на Пазари Възраждане ЕАД, съорганизатор на Бакхус StrEAT Fest 3.

Ключова част от фестивала ще бъдат двете зони с 16 избрани ресторанти, които ще адаптират менюто си за “улицата” и ще предложат на посетителите типични ястия от различни национални кухни:  тайландска (Royal Thai), японска (Hamachi-ni), френска (L’Instant Boutique & Catering), италианска (IL Teatro и прясна паста “Паризи”) модерна българска кухня (Ресторант Кармаре), турска (Turquoise), виетнамска (Lili Pham), мексиканска (Такотека), азиатска “Кото Chef’s Room” и още аЕstivum Zornitza Family Estate, Samokovi хотел Рила-Боровец, “Q-fteteria”, hummusbar, Ribs Brothers и Томеко. Какво ще предлагат и повече за ресторантите, може да прочетете тук (www.streatfest.bg)

За любителите на виното, в зона “Напитки” ще може да се дегустират и закупят вината на Асоциацията на независимите лозаро-винари БАНЛВ от специален вино бар на списание DiVino. Също в зоната ще може да се открият щандове на Seewines, коктейл-бар Кото, Ouzo 12, китайска ракия Маутай, крафт бири – “Витошко лале”, Hills, Crafter, Bononia Estate, “Житецки Хъс”, сиропен бар na Harmonica и чил зона на Stolichno на терасата.

В “Сладко&Солено” ще има хляб с квас, сандвичи и сладкиши на “Братя Хлебари”, палачинки с хайвер на Whole Caviar, веган предложения на Salted Cafe, джелато на Gelato&Latte, тайландски сладоледи на плоча I Scream, вкусните сладоледи на Gelateria Naturale, сладки изкушения на сладкарница Adella Cacke O’Clock, изненади с новия ягодов Baileys, гурмански деликатеси от магазин Le Petit Quche и лятната каравана на Somersby, които обещават динени развлечения.

В Зона “Производители” ще бъдат представени изложители с висококачествени сезонни, месни и опаковани продукти. Сред участниците са Meat Me, RoStar, 11 Meats, лютиви сосове Chilli Hills, тахани Valnuts, Delishu, Konopp Haus, Spizing и други (streatfest.bg).

Водните барове на събитието ще бъдат представени от партньорите на Бакхус  – Acqua Panna & S. Pellegrino в двата края на фестивала.

В частта с “Фермерите”, посетителите на феста ще могат да се запознаят с единствената киви ферма в България – kiwi.bg, продуктите на “Ярловска ферма”, “Харман”, Ферма ЕА, натурален пчелен мед на “Курдов”, темпе и тофу, приготвено на място от новата фирма Indonesian Tempe & Tofu и атрактивният щанд с танцуващи мелници на билкови подправки Kotanyi.

За лятна разхлада ще има обособена бар зона с джин-бар, разнообразни предложения от Tankerey&Gordon’s  и коктейли от Bulleit, предлагани на караваната Travel Coctails.Специално кафе за освежаване от Chucky’s и Dabov ще може да се опита в двата края на феста.

Събитието ще има 5 входа за бърз и лесен достъп от всички страни на фестивала. Входът за 1 човек е 5 лв, като може да закупите билети онлайн на billet.bg.

Бакхус StrEAT Fest

 

Сподели

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart